Friday, 23 March 2012

4Sale: Tissot Classic Dream [SOLD]

"Aku panggil jam quartz jam malas. Pasal apa? Tak payah nak goyang-goyang, tak payah nak pusing-pusing (kunci). Tapi kekadang jam malas ni banyak manfaatnya pasal boleh guna untuk rujuk waktu yang sebenarnya masa nak setting jam mechanical. Memang secara umumnya kita tahu yang jam quartz lebih tepat berbanding jam mechanical. Aku ada dua tiga bijik jam malas ni. Aku guna masa main golf pasal bila hayun dan kena bola timing jam quartz sure tak lari. Pernah aku pakai jam mechanical masa main golf... hushhhh, lepas 18 lubang dia punya timing jadi laju +/- 1 minit 50 saat. Haaa... yang Tissot handsome ni aku pakai masa dinner atau function jeh. Waktu malam, pasal tali kulit. Malam tak berpeluh pun pasal dinner dengan function ni kat tempat yang ada air-cond, so tahan lah tali kulit dia. Bila tenung-tenung. Ahhh... jual je lah. Aku nak jual jam aku yang handsome ni kat sesiapa yang berkenan." - thetick-thetick


Tissot Classic Dream
Model: T-Classic Dream
Production Year: 2010
Ref. No: T033.410.16.053.00
Movement: Quartz, ETA Cal. 805.112
Case: Stainless Steel, 38mm diameter, 7.5mm thick
Crystal: Sapphire Crystal
Water Resistance: 3 Bar (30M)
Strap: Genuine Leather, Black Crocodile Grain (19mm-18mm), Tissot signed S/S Buckle
Condition: 9.5/10
Harga ditawarkan: RM300.00/nego SOLD/SUDAH DIJUAL
Nota: Extra satu tali kulit genuine crocodile grain warna 'walnut brown'. Tali asal tidak pernah digunakan. Dijual bersama kotak, manual, warranty card (sampai July 2012), Tissot booklet, complete set.


Wajah tampan si classic dream. Tali walnut brown, black dial.

Tali asal Tissot ni memang tak pernah pakai. Masih lip-lap dan terjaga.

Tu dia ehh... complete. Kotak, manual, warranty card, booklet...

Ada buku sejarah Tissot dan catalogue terkini. Siap bungkus sekali.

Dipasang tali kulit warna 'walnut brown' crocodile grain. Nampak exclusive.

"Haha... ni la cerita pasal si handsome nih. Aku nak lego, pasal aku ni tak la banyak jam macam ngkorang. Aku nak offer RM300.00 complete set + Poslaju untuk hantaran ke mana-mana kawasan sekitar Malaya dan sewaktu dengannya. Sapa2 nak nego, kasi call atau sms aku kat 012-2399920. Okidoki, tunggu artikel seterusnya." - thetick-thetick

2 comments:

  1. aiseyman...nape aku lambat jumpe blog nie...
    isk...xde lg ke bro jam tissot bro???

    ReplyDelete
  2. hahaha sudah terjual nu jam tanganya :D, mahal kali ya

    ReplyDelete