Monday, 4 July 2011

4sale: Matterhorn 22m Panerai Look Alike Strap & Citizen NY0040-17L 200m Diver

"Banyak sangat kereta lama ni kekadang pening jugak. Kena cari pomen yang pandai. Spare part. Letih nak menjaganya. Macam tu la jugak dengan jam-jam lama. Walaupun tak sesusah menjaga kereta lama, kena gak goyang-goyang, pakai, tuning, timing, dan buat benda-benda routine. Bila dah banyak, kekadang tu terlepas pandang dan terlepas pakai. Kasi kurangkan. Kalau boleh simpan maksimum tujuh bijik cukup lah... sehari satu. Betul ke brader???? So, demi untuk mencapai cita-cita tersebut. Aku nak kurangkan koleksi aku yang sebelum ni bertali-arus memenuhi kotak-kotak dan laci-laci aku kat rumah dan pejabat. Tak la aku ada store tempat simpan jam! Betul tu Hassan D12? Sampai tak tau mana simpan jam...pasal banyak sangat! Okey lah. Kepada sesapa yang minat, jam-jam yang aku nak jual nih dah pun dibuat review sebelum nih." - thetick-thetick


Seiko Kinetic Diver 200m [SOLD]


Specification:
Model - SKA293P1
Year - 2005 
Case - Stainless Steel (99% condition, minor scratch)
Bracelet - Stainless Steel (97% condition, scratch on clasp buckle) including extra links. *optional leather strap look like Panerai
Crystal - Hardened Mineral Glass (100% condition, almost no scratch)
Movement - Seiko 5M62 Kinetic
Timing - +/-12 seconds/month
Power Reserve - battery storage
Packaging - including Seiko box and manual
Warranty - personal warranty, within 6 months after purchase and limited to watch movement ONLY
Price - RM550, please add RM10 for Poslaju postage within Malaysia 
Note - Sales within Malaysia ONLY

Matterhorn Tan Brown Panerai Look Alike Leather Strap [SOLD]


Specification:
Panerai look alike Matterhorn genuine calf leather with white stitch in tanned brown color 
Leather - calf, very soft and comfortable genuine leather
Size - 22mm width, standard Asian length for big size watches
Buckle - 2 Stainless Steel (Tang and Pre-Vendome Panerai style) Buckles
Price - RM80, including postage
Note - Sales within Malaysia ONLY

Citizen Automatic Diver 200m [SOLD]


Specification:
Model - NT0040-17L
Year - 1999 (early model/production)
Case - Stainless Steel (95% condition, minor scratch)
Bracelet - Stainless Steel Matching Solid Citizen Jubilee Bracelet (70% condition, scratch on clasp buckle)
Crystal - Hardened Mineral Glass (99% condition, almost no scratch)
Movement - Citizen Miyota Automatic
Timing - +/-1 minute/day
Power Reserve - less than 48 hours, recommend the watch to be serviced
Packaging - including one Citizen box
Warranty - no warranty, as is condition ONLY
Price - RM450, please add RM10 for Poslaju postage within Malaysia 
Note - Sales within Malaysia ONLY

"Citizen ni lain sikit dari production yang baru. Lebih mantap. Tak caya tanya la Saudara Hassan Bekkk Detikduabelas. Lain sikit finisihing dia. Seiko tu, jarang sangat aku pakai. Kepada sesiapa yang minat nak mendapatkan jam-jam di atas, tolong SMS. Maaf kalau kekadang tu lambat jawab. Sibuk. Sebarang pertanyaan melalui email lebih dihargai. Senang aku respon pakai hanpon Blackberry akuh... nantikan posting seterusnya. Bukan jualan, tapi artikel yang pasti sensasi" - thetick-thetick

No comments:

Post a Comment