Tuesday, 12 April 2011

Pakai...jangan tak pakai

Apa cerita dua ekor makhluk anfibi Jepun nih? Seekor tu aku panggil "Seiko Gajah" pasal kaki dia yang empat tu memang luarbiasa saiz dia berbanding penyelam-penyelam Seiko yang lain. Yang si genit sebelah tu... jambu sikit pasal saiz kecik. Tapi jangan main-main. Ini jambu impot beb! Citizen JDM... haaa, apa cerita dua ekor nih? Tunggu cerita dia tak lama lagih... sorry lah. Aku ada bahan, tapi sibuk sampai takde masa nak buat posting.

5 comments:

  1. Citizen diver sama ini merupakan jam auto pertama aku, lebih baik dari seiko yg setaranya, tapi sayang...model ni dah tiada dipasaran. bebekkk

    ReplyDelete
  2. ikut serial number jam kat caseback dia jam ni tahun 2000... aku beli kat Isetan KLCC lama duluhhhh... model Japanese Domestic Market... dia tulis Arab... opocot, silap, dia tulis day dia pakai Kanji, main calit2 jeh... ingat nak jual, sayang pulak pasal tip-top, macam baru... nantikan posing2 menarik digenit Citizen Pepsi nih...

    ReplyDelete
  3. susa nak cari Citizen atas tu tapi dial hitam legam. sapa2 ada calling2 kt aku...

    ReplyDelete
  4. aku ada 2 citizen satu bezel pepsi satu bezel itam. tapi yang bezel itam dah jem bezelnye...x boleh pusing...tapi memang puas ati pakai citizen diver. dan yang penting fully set made in japan...hehe

    ReplyDelete
  5. sebenarnya... untuk diver Jepun kelas 150m dan 200m... Citizen punya movement lagi bagus dari Seiko... nantikan paparan penuh!

    ReplyDelete