Thursday, 19 February 2015

4Sale: Orient SP UNF1-C0-A CA Casual/Field Watch [SOLD]

"Aku tanya taukeh kedia... dia kata ini model lama. Lama tak la lama. Model ni tersesat masuk dalam display jam kat kedai dia. Aku cuba browse kat Internet. Tak jumpa. Memang lain dari Orient SP punya line yang ada kat Malaysia dan Singapore. Ada dua versi, dial hitam dan putih. Sejak Orient diambilalih dan dimiliki sepenuhnya oleh Seiko Epson pada tahun 2009; model-model jam tangan mekanikal dan quartznya memang banyak mengalami perubahan. Semakin bagus. Semakin menarik. Movement mekanikal Orient terus mengekalkan penggunaan komponen asal dan dinaik-taraf dengan penggunaan komponen Seiko. Untuk jam tangan quartz, segalanya menggunakan movement yang dibuat oleh Seiko Epson. Jam tangan Orient SP (sport) ini untuk dijual, baca review di bawah." - thetick-thetick



SPESIFIKASI BARANGAN
Brand & Model: Orient SP UNF1-C0-A CA
Movement: Orient Quartz Cal. HT711 (Seiko Epson), Japan
Function: Hour, minute, second, & calendar date
Setting Operation: Crown
Case: Stainless steel, combined polish and satin-brush finishing; screw-down case lid
Case Dimension: 42 mm diameter excl. crown, 58 mm lug-to-lug, 9 mm height
Case Lug: 22 mm
Crystal: Mineral glass
Strap: Fully-padded genuine black calf skin leather with white and brown stitches, 22-20 mm
Strap Buckle: Signed stainless steel buckle
Water Resistant: 50 meters
Kondisi: Brand New In Box with open warranty by local retailer
JUALAN
Harga Jualan: SOLD
Kos Hantaran: C.O.D. Kota Damansara atau tambah RM10.00 untuk Poslaju
Nota: Untuk jualan dalam negara sahaja (For Sale in Malaysia Only)
Contact: whatsapp/SMS ke 016-2395208, email atau komen di blog tidak akan dilayan

42 x 58 mm saiz casing!! besar... trend semasa

...very clean and easy reading time-keeper. Pakai ke pejabat dan santai.

Crown dia... besar lebih kurang 4 mm dia meter, mudah untuk time-setting

Stainless steel, hitam, putih, dan merah... kombinasi menarik

Dial close-up... simple tapi kemas. Minute chapter index dia terletak pada inner ring... jarum dan inner index marker tuu luminous.

Stainless steel screw down case lid... standard Orient quartz model

Orient signed stainless steel buckle saiz 20mm. Nengok kat jahitan pada tali kulit tuu... putih dengan brown.

Siap kotak dengan International Guarantee card...

"Sejak Orient menjadi syarikat bersekutu Seiko, model-model jam tangan keluaran terbaru dia memang menarik. Dari segi kualiti movement aku tak risau... pasal pakai movement Seiko Epson. Walaupun dilabel sebagai Orient Calibre... jam-jam tangan quartz model baru Orient dah pakai movement Seiko Epson sepenuhnya. Okey, sesapa yang berhajat nak memiliki model Orient SP nih... sila whatsapp aku. Terima kasih." - thetick-thetick

2 comments:

  1. Salam. Nak tanya, tahu tak di mana atau sesiapa atau dealer atau kedainjam yang jual jam Balmer. Terima kasih

    ReplyDelete
  2. Banyak kedai jam sekitar Kuala Lumpur dengan Petaling Jaya ada... paling banyak koleksi di kedai jam Y. K. Fong, ground floor, Ampang Park Shopping Complex. Balmer guna movement Seiko Epson. Kualiti bagus... harga berpatutan

    ReplyDelete